Actuele projecten

Momenteel onderhanden zijnde projecten:

Haarlemmermeermuseum De Cruquius gaat een nieuw paviljoen bouwen. Naast het historische gemaal verrijst in 2024 een paviljoen waarin het verhaal van de polder na de drooglegging te zien zal zijn. Een verhaal pioniers, niet alleen in het polderen, ook in de luchtvaart, in de woningbouw en in de landbouw en met water.

Kreuger in Kultuur is gevraagd de realisatie van de nieuwe expositie in dit paviljoen te begeleiden, zowel inhoudelijk als organisatorisch.

 


Fort Kudelstaart - pantserkoepel

Fort Kudelstaart in de gelijknamige plaats, is in ontwikkeling tot zeil- en waterfort. Kreuger in Kultuur is gevraagd de verwerving en plaatsing van een pantserkoepel uit de Stelling van Amsterdam op het fort te realiseren. Hierbij staat hergebruik van de koepel als onderdeel van het startgebied centraal.

 

 


Nieuw Guinea expeditie 2024

Na expedities naar Nieuw Guinea (Papua Province Republiek Indonesië) in 1999, 2019 en 2023, staat voor zomer 2024 een vierde reis naar dit gebied op het programma om in de voetsporen van een reddingsmissie uit 1944 een verloren gegane Amerikaanse B-25 bommenwerper terug te vinden.

 Deze expeditie is een samenwerking tussen Kreuger in Kultuur, Papua Diving en Pulk Vision.

 

 

Over de expeditie van 2019 is het boek KAIS verschenen dat bij de auteur verkrijgbaar is.


Connections NL

In samenwerking met oa TNO en MFIB business game operators organiseerde Kreuger in Kultuur in 2016 - 2022 een tweedaags congres over de toepassing van serious war- en conflictgamen in Nederland voor onderwijs, bedrijfsleven en defensie.

Dit omvatte een programma van sprekers, workshops en discussie en hands-on gamen.

In 2023 zal Connections plaatsvinden in Den Haag bij de Haagse Hogeschool.


Koude Oorlog - herdenkingsweekend

Op Fort Lunet 1 bij Utrecht hebben Menno Heling en Bas Kreuger in het weekend van 22 - 23 oktober 2022 de herdenking van 60 Jaar Cubacrisis georganiseerd.

In het fort is in 1960 - 1962  namelijk het Nationaal Commando Centrum van de BB (Bescherming Bevolking) gebouwd, de dienst die Nederland bij moest staan in geval van oorlog of grote rampen.

 

Naast een interessant programma tijdens het weekend met lezingen, gedichten, muziek en workshops, is er een expositie over het Lunet, de BB en de bunker geplaatst en in de bunker aanduiding van de functies in elke ruimte.